Εμείς απαντάμε με μια ώρα μέσα στο φως

ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΓΕΙΤΕ.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.
Μην υπακούσετε σαν «πρόβατα» στο κάλεσμα να κλείσετε τα φώτα σας το Σάββατο από 8.30 έως 9.30μμ.
Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας.
Πείτε ΟΧΙ στη μαζική υποταγή και στην ενοχοποίηση των πολιτών του κόσμου.

Δεν είμαστε ένοχοι εμείς οι απλοί πολίτες του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Δεν εξαρτάται από εμάς η σωτηρία του πλανήτη.
Τον πλανήτη τον καταστρέφουν συστηματικά οι λίγοι, αθέατοι και μεγάλοι, που μπορεί να μη φορούν κουκούλες αλλά κρύβονται μέσα στις σκιές και παίζουν με τις ζωές μας σε ένα ντελίριο επίδειξης ισχύος.

ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτήν την ρυπογόνα τεχνολογία. Η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων ήταν δυνατή εδώ και 40 χρόνια αλλά θέλαν να πουλήσουν τα πετρέλαιά τους.
Δε μας έχουν αφήσει καμιά επιλογή από το να χρησιμοποιούμε την ρυπογόνα τεχνολογία τους κι έτσι αθελά μας να γινόμαστε συμμέτοχοι αυτής της οικολογικής καταστροφής.
Αυτοί οι μεγάλοι και ισχυροί έχουν την επιλογή της επιβολής μιας μη ρυπογόνας τεχνολογίας αλλά εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα της χρήσης μιας μη ρυπογόνας τεχνολογίας. Μας έχουν κάνει χωρίς την θέλησή μας συνένοχους σε ένα οικολογικό έγκλημα.
Και τώρα με αυτήν την άσκηση επιβολής πειθαρχίας προσπαθούν να μας αποσπάσουν και την ομολογία ότι εμείς είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτήν την καταστροφή. Μας λένε ότι από εμάς εξαρτάται η σωτηρία του περιβάλλοντος όταν εμείς δεν έχουμε καμία συμμετοχή στις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Μας λένε να πλένουμε με κρύο νερό για να κάνουμε οικονομία στην Ενέργεια. Μα αν η ενέργεια παραγόταν από τον ήλιο και τον άνεμο τότε η παραγωγή της δε θα επιβάρυνε το περιβάλλον.
Το θέμα δεν είναι πόση ενέργεια καταναλώνουμε αλλά πόσο ρυπογόνος είναι ο τρόπος παραγωγής αυτής της ενέργειας κι αυτό δεν το καθορίζουμε εμείς, οι πολίτες του κόσμου, αλλά οι ασυνείδητοι, προδότες και μισάνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις. Η Δ.Ε.Η. (ο ανηλεής αυτός δολοφόνος που το μόνο που ξέρει είναι να ρυπαίνει και να αυξάνει συνεχώς το κόστος της ενέργεια) ετοιμάζεται να κάνει κι άλλο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα.
Και τώρα μας ζητούν να κλείσουμε όλοι τα φώτα το Σάββατο από 8.30 έως και 9.30. Το ονομάζουν ώρα της Γης αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας και μια Δήλωση υπαιτιότητας και ενοχής για την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αυτοί θέλουν για μια ώρα να είμαστε στο σκοτάδι.
Εμείς απαντάμε με μια ώρα μέσα στο φως.


 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΝΑ… ΑΝΑΨΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ.
 

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ….

 • ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ.
 • ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.
 • ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ.
 • Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
 • ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ
 • ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ. ΕΝΑ ΦΩΣ ΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.
 • ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΙΑΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ, ΜΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ.
 • ΑΣ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΦΩΣ…. 
ΑΝΑΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ. ΑΣ ΛΑΜΨΕΙ Η ΝΥΧΤΑ.
ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΛΟΥΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!!

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ….
ΟΝΑΣΑΝΔΡΟΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

7 Σχόλια (+add yours?)

 1. helion
  Μαρ. 27, 2009 @ 18:28:00

  Ναι, και που σαι- μην πάει και δώσεις αίμα γιατί είναι σίγουρο πως το πουλάνε στη ζούλα, μην ανακυκλώνεις γιατί είναι κομπίνα να βγάνουνε λεφτά οι εταιρίες και προς θεού μη γελαστείς και πας σε καμία δεντροφύτευση γιατί το κράτος οφείλει να τα κάνει αυτά, τι τους πληρώνουμε τους φόρους. Έτσι;Απλώς δίνετε κάλυψη σε όσους δεν θέλουν να στερηθούν τίποτε και για κανέναν.

  Απάντηση

 2. η Τοξότισσα
  Μαρ. 27, 2009 @ 19:39:00

  Συμφωνώ με όλο το πνεύμα του Ονάσανδρου, απλά προσωπικά δεν θα περάσω στο βήμα της αντίδρασης. Το φως, θα το αφήσω νοερά αναμμένο.Απλά δεν θα συμμετέχω σε αυτό το τσίρκο της WWF, που έγινε και κυβερνητικό «κάλεσμα» μέσω του Υπουργείου Παιδείας, όπως γράφω και στο τελευταίο άρθρο μου.

  Απάντηση

 3. Πάρης
  Μαρ. 27, 2009 @ 19:52:00

  «Μην υπακούσετε σαν «πρόβατα» στο κάλεσμα να κλείσετε τα φώτα σας το Σάββατο από 8.30 έως 9.30μμ.Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας.»Συμφωνώ.«Δεν είμαστε ένοχοι εμείς οι απλοί πολίτες του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Δεν εξαρτάται από εμάς η σωτηρία του πλανήτη.Τον πλανήτη τον καταστρέφουν συστηματικά οι λίγοι, αθέατοι και μεγάλοι, που μπορεί να μη φορούν κουκούλες αλλά κρύβονται μέσα στις σκιές και παίζουν με τις ζωές μας σε ένα ντελίριο επίδειξης ισχύος.»Διαφωνώ.«Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτήν την ρυπογόνα τεχνολογία.»Λάθος. Μην αντιμετωπίζεις τον κόσμο λες και αποτελείται από μωρά. Αν είναι έτσι τότε καλώς αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται πατρονάρισμα από τους «λίγους και αθέατους»«Η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων ήταν δυνατή εδώ και 40 χρόνια αλλά θέλαν να πουλήσουν τα πετρέλαιά τους.»Αν έχεις καποια στοιχεία που το επιβεβαιώνουν μπορέις να τα δέιξεις.Αλλά είναι ανησυχητική η συχνή έκφραση σιγουριά από πολλούς ανθρώπους για σωτήριες τεχνολογίες, σωτήρια φάρμακα, σωτήριες τεχνικές κλπ για τον καρκίνο που ήδη υπάρχουν αλλά υποτίθεται τα συμφεροντα δεν τις αφήνουν να εφαρμοστούν στον πληθυσμό.Αν εμένα με ενθουσιάζει η ιδέα για ταξίδια στο χρόνο αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχουν ήδη μυστικες τεχνολογίες που τα επιτρέπουν.Αν εγώ φοβαμαι τον έλεγχο της σκέψης δε σημαίνει ότι υπάρχουν τεχνολογίες που την επιτρέπουν.άλλο τι επιθυμούμε και τι φοβόμαστε και άλλο τι ισχύει.Περιληπτικά: ακόμη και αν η ηλεκτροκίνηση είναι δυνατή εδώ και 40χρόνια (που μάλλον δεν είναι για την κλίμακα για την οποία την θελουμε) πώς είσαι σίγουρη ότι είναι προτιμότερη;Αν υποθεσουμε ότι όλα τα οχηματα κινούνται έτσι πόση ενέργεια θα ξοδεύονταν για τη διάνυση της ίδιας απόστασης με ένα συμβατικό όχημα;Πόση ενέργεια θα καταλανώνονταν για το «γέμισμα» της δεξαμενής ενέργειας;Λιγότερο πετρέλιαο για τα οχήματα αλλά μήπως δε θα καταλώνονταν ταυτόχρονα περισσότερο πετρέλαιο για την παραγωγή ενέργειας σε εργοστάσια ώστε να καλυφθεί επιπλέον ζήτηση για τη φόρτιση π.χ μπαταριών;Προσωπικα δεν γνωρίζω αν ακόμη συμφέρει ενεργειακά η μαζική ηλεκτροκίνηση.

  Απάντηση

 4. π.Παντελεημων
  Μαρ. 27, 2009 @ 20:25:00

  Γειά σου χαμομηλάκι λεβεντιά!

  Απάντηση

 5. Anonymous
  Μαρ. 27, 2009 @ 20:30:00

  eine h kaliteri apopsi. den prepi na ginoyme pionia toys.eimaste skeptomenoi anthropoi kai oxi xaxoloi, opos nomizoyn. nase kala xamomilaki.odysseas

  Απάντηση

 6. antiparos-blog
  Μαρ. 28, 2009 @ 10:04:00

  Αλήθεια, δεν έβαλε σε υποψίες κανέναν το ότι ο δήμαρχος Αθηνών, ο φερόμενος ως Ομέρ Πριόνης, το έμβλημα της περιβαλλοντικής αναιθησίας, τάχθηκε απερίφραστα και αναφανδόν υπέρ της παγκόσμιας σαχλαμάρας; Της ώρας της υποτα-γής;Υποκρισία; μάλλον ομαδική πλύση εγκεφάλου, που αντί να μας κάνει συμμέτοχους στο ζήτημα της περιβαλλοντικής εγρήγορσης, προσπαθεί να μας κάνει συνένοχους για την κρίση του πλανήτη. Στην ίδια ζυγαριά εμείς, οι απλές μονάδες, με τους κτηνώδεις βιομηχάνους, τους απάνθρωπους πλανητάρχες και τους οπισθοδρόμους της τεχνολογίας. Η τεχνογνωσία για την επίλυση του παγκόσμιου ενεργειακού προβλήματος υπάρχει χρόνια τώρα, τα συμφέροντα όμως για τη συντήρηση της παρούσας κατάστασης είναι ανυπέρβλητα.Η WWF που ευλογεί αυτήν την παγκόσμια κίνηση είναι μία αξιόπιστη, δυναμική οργάνωση. Αντί να κλείσουμε ανώδυνα τα φώτα μας και να βγούμε στα μπαλκόνια μας να θαυμάσουμε τις σκοτεινές πόλεις και τον έναστρο ουρανό για μία ώρα, μήπως θα ήταν καλύτερα να οργανώνονταν σοβαρές παγκόσμιες ακτιβιστικές δραστηριότητες, πχ να σταματάγανε μέσω του παλμού των συμμετεχόντων όλες οι βιομηχανίες τη λειτουργία τους για εξήντα λεπτά;Η κίνηση αυτή, να κλείσουν συμβολικά τα φώτα, θα είχε νόημα μόνο σε σχολεία. Εκεί που οι μαθητές δεν είναι ακόμα οι ένοχοι του παγκόσμιου συστήματος, αλλά οι συμμέτοχοι σε ένα καλύτερο αύριο. Ανύποπτοι πολίτες και άλλοι, υποκριτές λιπαροί ψηφοφόροι, που ακολουθούν ακόμα πιο λιγδωμένους και ασυνείδητους πολιτικούς, δεν αποτελούν τιμή για τη χώρα. Κι ας είναι αυτή άλλη μια παγκόσμια πρωτιά.(μπορείτε και να πρωτοτυπήσετε: σβήστε τα φώτα καθυστερημένα, κατά τις τρεις τα ξημερώματα, μέχρι τις τέσσερις… Τι; Αλλάζει η ώρα τότε; Μια χαρά, και αποενοχοποίηση και τα φώτα σας ανοικτά…)

  Απάντηση

 7. Anonymous
  Μαρ. 28, 2009 @ 16:33:00

  Ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητα; Πως γίνεται αυτό; Που θα βρεις ρεύμα; Από λιθάνθρακα ή πυρηνική ενέργεια; Και μη μου πεις από ήλιο ή άνεμο, γιατί προφανώς το παραγόμενο ρεύμα θα επαρκεί, στη καλύτερη περίπτωση, για ελάχιστο ποσοστό από τις σημερινές ανάγκες μας, πραγματικές ή φανταστικές…Εκτός αν είσαι της άποψης ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα σώσουν την Αθήνα, επιβαρύνοντας περισσότερο τα κορόϊδα της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαίδας…

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: